Suzuki dıştan takmalı motorların kesintisiz olarak binlerce saat çalışabilmesinin arkasındaki sır ne? Elbette doğru bakım!

En çetin koşullarda ve profesyonelleri bile zorlayan rotalarda olağanüstü performans gösteren Suzuki dıştan takmalı motorların dayanıklılığı hakkında fikir edinmek için verilere bakmak yeterli.

Dıştan takmalı bir motor için dayanıklılık kavramı neyi ifade ediyor?

Dıştan takmalı bir motorun kullanım ömrü söz konusu olduğunda işin içine pek çok değişken giriyor. Bir motor verimliliğini, güvenliliğini ve yüksek performansını mükemmel şekilde ne kadar koruyabilir? Hiç kuşkusuz çok sayıda faktör buna etki ediyor ve bu faktörlerin tamamı motorun kullanım şekli ve bakım düzeniyle yakından ilişkili. Ancak bunların yanında dıştan takmalı bir motorun tasarımı ve üretim özellikleri de önemli faktörlerin başında geliyor. İşte bunlara “fark yaratan etkenler” adını veriyoruz.

Suzuki ürün yelpazesindeki motorları rakiplerinden ayıran “Üstün Dıştan Takmalı Motor” anlayışı, Suzuki dıştan takmalı motorların üst düzey teknolojisine, dayanıklılığına ve güvenilirliğine işaret ediyor.

Japon üretici, güç kategorisi ne olursa olsun geliştirdiği her yeni modelde uzun kullanım ömrünü ve yıllar boyunca stabil kalacak performansı temel ilke olarak benimsiyor. Üretim sürecindeki mükemmellik anlayışı imalat malzemelerinin seçiminden kullanılan teknolojiye, montaj aşamasından motoru dış etkenlerden koruyan boyanın atılmasına ve hatta motorun binlerce kilometre uzaktaki müşterilere sağlam, eksiksiz ve mükemmel koşullarda ulaşmasını sağlayan ambalajına kadar uzanan tüm adımları kapsıyor.

Suzuki dıştan takmalı motorları tercih eden kullanıcıların ve özellikle de bu motorları profesyonel olarak iş amaçlı kullananların hikayeleri, Suzuki motorların güvenilirlik ve dayanıklılık açısından en önemli referansını oluşturuyor.

Bu kullanıcılar arasında ağ, sepet veya olta gibi farklı tekniklerle avlanan pek çok balıkçının yanı sıra amatör olarak avlananlar için tekne turları düzenleyen profesyoneller yer alıyor. Elbette Suzuki motorlarının başında her gün saatlerce seyir yapan çok sayıdaki dalış teknesini, limanlardaki palamar görevlilerini ve sahil koruma personelini de bu listeye eklemek lazım.

Böylesine çeşitli bir kullanıcı grubu arasında 40 beygir gücündeki 2005 model bir DF40 Suzuki dıştan takmalı motor sahibinin sadece periyodik bakımlarla 10.000 saatin üzerinde seyir yaptığını, bir diğerinin ise DF90 modeliyle 3.219 saati tamamladığını hatırlatmadan geçmeyelim.

Pekiyi bu hedeflere ulaşmak nasıl mümkün oluyor? Her şeyin temelinde yatan üretim kalitesinin yanında dıştan takmalı motorunuzun kullanım ve bakım el kitabına uymanın, öngörülen bakım tarihlerini aksatmamanın ve motorunuz için tıpkı yeni bir motorun verimliliğini ve güvenilirliğini sağlayan orijinal yedek parçaları kullanmanın da büyük önem taşıdığını unutmamak gerek.

Paylaş :