9,9 beygir (DF9.9B) ve üzeri Suzuki deniz motorlarında kullanılan fakir karışımlı yanma sistemi Suzuki Lean Burn karşınızda

Motora binen yük, gaz kolunun açılması ve dış ortam verileri gibi bir dizi motor parametresini an be an ölçen sensörlerden oluşan bir ağı kullanan bu sistem, enjeksiyon sisteminin yanma odalarına sevk etmesi gereken yakıt miktarı ile bu yakıtın yanma odalarındaki havaya olan oranını önceden ve büyük bir hassasiyetle belirliyor ve böylece yanma işleminin daha verimli gerçekleşmesini sağlıyor.

Bu sayede sistem yakıt/hava oranını sabit şekilde optimize ederek kullanılan yakıt miktarını azaltırken yanma işlemini destekleyen hava miktarını artırıyor. Bunu, daha fazla hava daha az yakıt şeklinde de ifade edebiliriz.

Lean Burn sisteminin avantajları etkisini geniş bir motor devri aralığında gösteriyor. Bu sayede motorun kullanım ömrüne sağladığı katkının yanı sıra özellikle orta hızdaki seyirlerde %14 gibi cazip oranlara varan yakıt tasarrufu sağlıyor ve üretilen CO 2  miktarını azaltarak çevrenin korunmasına katkıda bulunuyor.

Paylaş :